Port forward beállítása | Helium (HNT) bányászat

Ahhoz, hogy jól működjenek a Helium bánygépek, szükséges megnyitni a 44158-as portot és a miner belső IP címére irányítani a megnyitást. Ha ez nincs meg, akkor “relayed” státuszban marad a minered a Helium Explolerben. Ebben a rövid bejegyzésben ennek beállítását mutatjuk meg.

Port forwarding beállítása – DIGI

  1. Nyisd meg a Digi routert

    Írd be a böngésződbe: 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 vagy 192.168.2.1, majd lépj be (általában user felhasználó és digi jelszóval tudsz belépni hacsak nem változtattad ezt meg korábban).

  2. NAT-olás kikapcsolása

    natolas kikapcsolása digi

    Ez nem annyira biztonságos megoldás, mivel egy tűzfalat kapcsolsz ki gyakorlatilag, de ez kell a minernek.
    Security – Firewall controll résznél tudod kikapcsolni.

  3. FIX belső IP címet a minernek – MAC adress megkeresése

    macadress megkeresése

    Keresd meg a MAC adress-t a minernek, másold ki.

  4. Adj fix belső IP címet a Helium minerednek

    mac-ip-cim

    Ezzel a lépéssel bellíthatjuk, hogy a megadott MAC adress-hez tartozó eszköz mindig ugyan azt a belső IP címet kapja meg a hálózaton. Elméletileg ha csak ez az egy eszköz csatlakozik a Digi routeréhez vagy LAN kábellel van összekapcsolva, akkor mindig a .2 -es kiosztást kapja (mivel a leggyorsabban ez csatlakozik a hálózathoz, aztán jönnek a Wifi-n csatlakozó eszközök), de biztosabb ha 20-30 vagy akár .50 -es kiosztásra teszed a minert. A beállítás után mindig ezt a belső címet fogja kapni a Helium miner. Így mindig ugyan ide kell átirányítani a megnyitott portot.

  5. Nyisd meg a 44158-as portot a beállított IP címre

    port-nyitas

    Állítsd be a 44158-as portot a korábban megadott FIX belső IP címre. Így a 44158-as port nyitva lesz és közvetlenül a minered belső IP címére lesz átirányítva hozzáférést biztosítva.

  6. Kapcsold ki a minert

    Ha kész vagy minden beállítással, kapcsold ki a minert.

  7. Indítsd újra a DIGI routerét

    A miner kikapcsolása után indítsd újra a routert, hogy minden eszköz újra csatlakozzon hozzá.

  8. Kapcsold vissza a Helium miner-t

    Ha felállt a hálózat újra, kapcsold be a bányász géped és az a korábban megadott MAC filter szabály miatt a megadott belső IP címet fogja kapni, amire nyitva van a 44158-as port.
    Ha mindez készen van, jöhet az ellenőrzés.


Port forwarding ellenőrzése

A port forwarding beállítását kettő oldalon tudod ellenőrizni. Csak írd be egyszerűen a publikus IP címed és a 44158-as portot (vagy amelyik portot ellenőrizni szeretnéd).

Ha a fenti ellenőrzés sikeresnek bizonyult akkor várhatóan 1-2 óra múlva el fog tűnni a “relayed” státuszod.

Ha szeretnéd könnyen kiutalni a Helium app-ból a megkeresett dollárokat, akkor:
Tipp1: A Binance online krypto tőzsdére regisztrálva is van lehetőséged a HNT-ket átutalni. Igényelhetsz Binance Visa bankkártyát amivel minden boltban tudsz fizetni akár online is!


Tipp2: Regisztrálhatsz a Coinbase online tárcájába, ahova el tudod küldeni a megkeresett HNT-ket. Coinbase-ről pedig könnyen át tudod utalni az átváltott dollárokat a PayPal számládra. Paypallal pedig kismillió helyen tudsz vásárolni.

Együttműködés? Írj nekünk!